Halvard Lea.

mandag 27. mars 2017


Oppskrift på Vannbakkels med vaniljekesam og bær

Fastelavensboller lages av Vannbakelsedeig. Ønskes kjøpt i Butikken. Boller med Krem av Waileskringle. Dette er det lov å spise litt av i tiden rundt Fastelaven.

Påskeboller av deig for Vannbakelse med tilhørende krem.

Franskmennene har en søtere versjon i da denne lille Baguettformen sin med da noe sjokolade på toppen. Vår type er ikke fult så kraftig med da denne tanken på da å legge på seg med da en enkel bolle med Krem og Melis på toppen med eventuelt noe Vaniljesukker i kremen. Dette med hensyn på fastelaven. Tamheten på Bollen kan da reguleres igjen ut i fra smak og fuktighet.

For Butikksalg .; Få Waileskringlen i Bolleform.

Til tider blir Krembollen litt for " Småborgelig ", og til andre tider så blir Napoleonskaken til tider håpløs å få i seg. Et surogat til de begge rett og slett.


http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/waleskringle/
Legg inn en kommentar